Śniadanie w Karpaczu

Dietetycy mówią jednogłośnie, że powinniśmy jeść mniejsze posiłki, ale częstsze, bo mniej obciążają żołądek i równomiernie w ciągu dnia dostarczają energii. Najważniejsze są trzy główne posiłki, które powinny być pełnowartościowe, a reszta może być przekąskami. 

Co należy spożywać na śniadanie?   

śniadania karpaczJedzenie jest naszym paliwem bez którego nie możemy funkcjonować. Nasz organizm wytwarza energię z węglowodanów, które musimy dostarczać każdego dnia w trakcie każdego posiłku. Najważniejsze jest to co zjemy z samego rana, bo pierwszy posiłek napędza nasz organizm do działania. Jeżeli lubimy jeść dobre śniadania Karpacz będzie idealnym miejscem, w którym znajdziemy szeroką ofertę posiłków, które możemy zjeść zaraz po przebudzeniu. Większość Polaków na śniadanie spożywa jajecznicę na bekonie z grzankami, lub klasyczne naleśniki z dżemem, które uwielbiają dzieci. Osoby dbające o linię, z pewnością wybiorą owsiankę na mleku, lub wodzie z owocami, albo lekka sałatkę z grillowanym kurczakiem, pomidorem i ogórkiem. Do śniadania najchętniej pijemy mocną kawę, która ma nas postawić na nogi, herbatę z cukrem, lub sok pomarańczowy. W Karpaczu na śniadanie możemy zamówić jajka sadzone z plasterkami awokado, kaszę jaglaną z miodem i owocami, albo klasyczne bułki pszenne z mnóstwem dodatków warzywnych. Śniadanie, obiad i kolacja, są najważniejszymi posiłkami w ciągu dnia dlatego trzeba zadbać, aby były syte i bogate w składniki odżywcze, oraz węglowodany i cukry, które zapewnią nam energię na długie godziny. 

W Karpaczu prawie każda restauracja ma w swoim menu kilka propozycji na śniadanie dla mięsożerców, wegetarian, oraz osób lubiących zdrowo i smacznie zjeść. Niekoniecznie to muszą być fast foody, bo oferta jest naprawdę bardzo szeroka i każdy znajdzie coś dla siebie.