Ja jako kucharz w telewizji – praca z grillem

Jestem z zawodu kucharzem z czterdziestoletnim wykształceniem. Gotowanie to jest to co kocham i od małego właśnie tym się pasjonowałem. Nie ukrywam, że cieszę się, że udało mi się połączyć moją pasję z życiem zawodowym i dzięki temu co robię, zarabiam pieniądze.

Program kulinarny i dania z grilla

grillNajpierw w podstawówce na zajęciach techniki wszystkich zadziwiłem potrawą, którą wtedy przyrządziłem. Był to befsztyk. Wszyscy byli zadziwieni, jaki to jest możliwe, że sześciolatek nie poparzył się, sam wszystko wymyślił, wiedział co dodać, jakich użyć przypraw. Jedyne, w czym pomogła mi Babcia to było zrobienie zakupów. Po podstawówce mój talent uaktywniał się przy rodzinnych imprezach. Zawsze pomagałem w kuchni, niejednokrotnie pomagałem mojej babci i mamie w przyrządzaniu potraw. Zawsze wszyscy mnie chwalili i czułem, że to jest coś, co uwielbiam. Inni biegali po podwórku, Tata wołał mnie do garażu, żeby naprawić jakieś grille elektryczne, a ja zupełnie nie miałem do tego głowy. Jakieś majsterkowanie mnie nie obchodziło i szczerze powiedziawszy wolałem zwyczajnie stać przy garach i gotować. Moje dania zawsze były przede wszystkim dobrze przyprawione. Kiedy otworzono na roku sklep z grillami w Warszawie zadzwonili do mnie czy mógłbym pomóc im z otwarciem. Po szkole zrobiłem zawód kucharza i pewnego dnia gotowałem na weselu u pewnej gwiazdy telewizji i w sumie tak to się zaczęło. Na tyle zachwycił się tym, co przygotowałem, że od razu zaproponował mi występ w telewizji. Nie ukrywam, że takiego obrotu spraw się kompletnie nie spodziewałem. Zaprosili mnie do telewizji śniadaniowej, postawili przede mną dwa solidne grille gazowe i miałem im przygotować dietetycznego grilla, ponieważ modne stało się teraz zdrowe jedzenie. Grill gazowy broil king idealnie się do tego nadaje i można gotować w studio, normalny grill zadymiłby całą salę.

Broil king okazał się jeszcze lepszy niż myślałem. Przygotowałem pieczone ziemniaki w mundurkach z sosem musztardowym. Sojowa karkówka, sojowa kiełbasa. Dodatkowo wędzona ryba i warzywa.